Välkommen till mitt hus

 
 


Här kan du se mitt hus i Thailand, klart sedan i januari 2007. Huset – som är ett parhus (town home) – består av 225 kvm boyta exklusive terrasser, balkonger och altaner. Även en splashpool ingår. Mitt hus är det vänstra på bilden.


Huset ligger på Phuket, ca 1 timmes flygning söderut från Bangkok. Bilfärden från Phukets flygplats tar 20 minuter. Vår biluthyrningsfirma kommer dit med bilen och hämtar den där när vi åker. Huset ligger i ett område som kallas Grove GardensCape Yamu på östra Phuket, norr om Boat Lagoon med utsikt över bukten och bergen.


När jag och min familj inte själva är där hyr jag ut till vänner och bekanta. Huset är fullt utrustat med både moderna och antika möbler och konst. Naturligtvis finns ett komplett kök med kyl/frys, diskmaskin och allt. Tvättmaskin och torktumlare finns också, i fall man inte vill lämna bort sin tvätt. Där finns förstås trådlöst Internet, TV och DVD. Man har tillgång till ett stort antal internationella TV-kanaler, bl.a. SVT 2.


Vi tycker om att klara oss på egen hand. Vi brukar ta städning utifrån och lämna bort en del av vår tvätt. Skönt att slippa strykningen inte minst. Men maten klarar vi ofta själva, då vi inte går på någon närbelägen restaurang. Det är ganska mysigt att grilla lite skaldjur och sitta på altanen och äta dem  i skymningen.

Men på Grove Gardens erbjuder man full hotellservice för den som önskar det. Det betyder roomservice, städning, tvätt och allt man kan önska sig. Man väljer nivå vid incheckning. Från 2010 kommer vi förhoppningsvis också att ha en fullt fungerande restaurang på området som även ska kunna erbjuda room service. Idag erbjuder restaurangen drinkar och snacks och lättare rätter.


I klubbhuset finns också ett fullt utrustat SPA med massage och gym. Ävenhudvård och pedi/manikyr går att få. På området finns flera pooler och tennisbana. För den golfbitne finns en fin trehålsbana på området, med första Tee tjugo meter från huset. 


Vill man åka till stranden för att sola och bada tar man en båt  alldeles nära ut till öarna eller åka bil till Surin beach eller någon av de andra beacherna i närheten (ca 15 minuter). Shopping gör man i Phuket Town eller i Patong. En nationalpark alldeles i närheten erbjuder möjlighet till skogspromenader och elephant trekking.


Klicka på bilderna om du vill se mera!


Hälsningar

Sten Philipson


sten@proetica.se

https://www.airbnb.se/users/show/22228538

https://www.airbnb.se/rooms/4281921

Mitt hus på PHUKEt